PÅSKÄGG

Först behöver du samla på dig äggskal, gör ett hål i mitten på ägget och töm det, sedan sköljer du det i varmt vatten tills det blir helt rent på insidan och låt det torka uppochner på hushållspapper i en tom äggkartong.
1. du behöver rapsolja för att smörja insidan av äggskalet så att smeten inte fastnar.
Häll i ca en tsk olja i äggskalet och skaka och snurra försiktigt så att oljan sprider sig i hela skalet.
2. Gör en kaksmet/muffins smet eller använd mitt recept som räcker till ca: 10 stora ägg.
Smet:
115 gr smör rumstempererat
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 180 grader
Vispa ihop smör och socker till en vit och pösig smet.
Vispa sedan ner äggen, ett i taget.
Vänd ner mjölet och bakpulvret, tillsätt mjölken.
Smeten ska bli krämig och lite tjock.
Till den här smeten måste man använda en sprits för att den blir såpass tjock.
Skalen ska vara 3/4 fyllda med smet.
Jag tryckte in en bit choklad i mitten på varje ägg, men det är en smaksak.

De ska vara i ugnen i ca 20 minuter.
Såhär ser de ut när de är färdiggräddade.

Äggen ska svalna, sedan skär du bort överflödig deg med en kniv.
Knäck äggen och skala dem.

Smält din favorit choklad i ett vattenbad.
Jag använde en äggpensel när jag penslade äggen med choklad.
Gör ena sidan och dekorera med tex sockerstjärnor, strössel, kokos mm.
lägg i kylen så att chokladen stelnar och gör sedan andra sidan.
LYCKA TILL
GLAD PÅSK!!