PLAZMA TÅRTA

Detta behöver du:
300gr plazma/lane kex
200gr socker
250gr margarin
2 äggulor
2 msk apelsinjuice eller fanta
3 msk rivna valnötter
2 äggvitor
4 msk socker
Gör så här:
Kexen ska vara malda, jag brukar alltid ha plazma kex hemma
och jag krossar dem i en mortel eller med någon
köksmaskin som kan mala nötter och annat.
Ta ut margarinet i förväg så att det blir mjukt.
Du behöver en skål; häll i de malda kexen tillsammans med margarinet och blanda med händerna eller använd en köksmaskin om du har, det blir mycket lättare då.
Tillsätt sockret och blanda väl, sedan tar du bara äggulorna, äggvitorna sparar vi till senare.
Nu häller vi i apelsinsaften och valnötterna.
Nu har du en rå deg som du tar och lägger på ett tårtfat som har lock, forma till en rund kaka med händerna,
den ska vara ca: 3 cm hög.
Vispa äggvitorna med 4 msk socker hårt tills du kan vända på skålen och inget rinner ut, för då är det perfekt.
Ta gärna fler än två äggvitor så att tårtan blir ordentligt täckt.
Till varje äggvita använd 2 msk socker.
Bred över de vispade äggvitorna så att de täcker hela tårtan, även kanterna, sätt på locket
och låt den stå i kylen 2-3 timmar, sedan är den bara att njuta!
köksmaskin som kan mala nötter och annat.
Ta ut margarinet i förväg så att det blir mjukt.
Du behöver en skål; häll i de malda kexen tillsammans med margarinet och blanda med händerna eller använd en köksmaskin om du har, det blir mycket lättare då.
Tillsätt sockret och blanda väl, sedan tar du bara äggulorna, äggvitorna sparar vi till senare.
Nu häller vi i apelsinsaften och valnötterna.
Nu har du en rå deg som du tar och lägger på ett tårtfat som har lock, forma till en rund kaka med händerna,
den ska vara ca: 3 cm hög.
Vispa äggvitorna med 4 msk socker hårt tills du kan vända på skålen och inget rinner ut, för då är det perfekt.
Ta gärna fler än två äggvitor så att tårtan blir ordentligt täckt.
Till varje äggvita använd 2 msk socker.
Bred över de vispade äggvitorna så att de täcker hela tårtan, även kanterna, sätt på locket
och låt den stå i kylen 2-3 timmar, sedan är den bara att njuta!
