MAZARINER

 

 

Mördeg:

5 dl vetemjöl
200 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 ägg
1 krm hjorthornssalt

Fyllning:
500 g mandelmassa
250 g rumsvarmt smör
5 ägg

Glasyr:
½ paket florsocker
Lite vatten

 

Gör så här:

Blanda ihop mördegen; det är viktigt att degen är ganska mjuk och smidig, om den är för hård fastnar den lätt i formarna.


Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen med elvisp.

Gör 34 bitar av mördegen. Kläm ut dem i mazarinformar.

           
 
Klicka i ca 1 msk av fyllningen i varje.
 
 

Grädda i 175 grader ganska långt ner i ugnen tills mördegen fått lite färg.

Ta ut formarna och låt mazarinerna kallna.

Blanda glasyren och bred den på de avsvalnade mazarinerna. Låt glasyren torka.

RECEPT | baka, bake, bakelse, delicous, gott, hjortronsalt, kaka, mandelmassa, mazarin, smör, sött, ägg | |
Upp