FRYST HALLONTÅRTA

 
Detta behöver du
 
Botten:
16 st digestivekex
120 gr smält smör
1 dl ljus sirap
 
Fyllning:
500 gr hallon
6 stora ägg
3 dl socker
6 dl vispgrädde
 
Garnering:
Hallon
Riven choklad
 
Gör så här:
  1. Smält matfettet. Smula sönder kexen. Rör samman kexsmulorna med smält matfett och sirap. Bottna en rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter med degen.
  2. Mosa hallonen med en gaffel.
  3. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt ca hälften av sockret och vispa ytterligare en stund.
  4. Vispa äggulor och resterande socker ljust och pösigt.
  5. Rör ner de mosade hallonen i äggsmeten. Tillsätt grädden och rör till sist ner marängsmeten. Smaka av med punsch.
  6. Häll smeten i formen och ställ det i frysen minst 4 timmar. Ta fram den frysta tårtan ca 20 minuter innan den ska ätas. Strö över riven choklad och garnera med hallon.
DETTA ÄR VÄRLDENS GODASTE TÅRTA, JAG LOVAR 
 
RECEPT | baka, bakelse, digestive, fryst, glass, glass, gott, hallon, recept, sommar, syrligt, sött, tårta | |
#1 - - Ida:

ÄLSKAR HALLON!!!!!!!!!

Svar: Du måste testa denna tårtan i så fall!
Elisabeth

Upp