CITRON DONUTS

 
 
 CITRON DONUTS
 30 stycken
 
Ca: 9 ½ mjöl
1 tsk salt
6 äggulor
8 msk socker
5 msk smältsmör
2 msk olja
Rivet skal från en citron
3 dl mjölk
1 färsk jäst för söta degar (50gr)
Ca: 1,5 L rapsolja till friteringen.
 
Gör så här:
 
1. Ta 3 msk av mjölken och smula ner jästen, ta 1 msk av sockret och blanda ordentligt,
lägg åt sidan så att det jäser lite.
 
2. Resten av mjölken värms till 37 grader och det smälta smöret tillsätts.
 
3. Blanda ihop resten av ingredienserna och tillsätt mjölkblandningen och jästblandningen. Knåda ihop till en deg och låt den jäsa i 1 timma.
 
4. Kavla ut degen till ca fingertjockt och stansa ut cirklar med ett glas och sedan stansa ut små cirklar på insidan med ett mindre glas.
 
 
 
5. Värm oljan i en kastrull, det ska vara mycket olja så att munkarna blir täckta när de friteras. (eller använd fritös).
 
6. Munkarna ska friteras på medelvärme och bli gyllenbruna.
Lägg dem sedan på hushållspapper så att överflödig olja absorberas.
 
 
 
7. Jag doppade mina i socker när de var varma, jag köpte även färdig kristyr på tub som torkade på 10min den var jättenkel att använda.
 
TIPS! Istället för citronsmak kan man tillsätta 2 msk vaniljsocker eller kakao eller varför inte rom så blir de extra smakrika.
 
 
RECEPT | baka, citron, donut, gott, krispig, munk, recept, rom, skal, smör | |
Upp