CHOKLADBOLLSTÅRTA

Denna smaskiga tårta gjorde vi förra julen

 

Mörka chokladbollar

100 g smält smör

6 msk kakao

1 dl socker

1 tsk vaniljpulver

3 dl havregryn

3 msk kallt kaffe

1,5 dl vaniljkräm gjord på marsanpuvler

1 dl vispad grädde

 

Ljusa chokladbollar

100 g smält smör

4 msk O’boy eller liknande

3/4 dl socker

1 tsk vaniljpulver

3 dl havregryn

3 msk mjölk

1,5 dl vaniljkräm gjord på marsanpuvler

1 dl vispad grädde

 

Vita chokladbollar

100 g vit choklad

100 g smör

3/4 dl socker

1 tsk vaniljpulver

1,5 dl havregryn

1,5 dl kokos

3 msk mjölk

1,5 dl vaniljkräm gjord på marsanpuvler eller hemmagjord

1 dl vispad grädde

 

Gör så här

  • Smält vit choklad tillsammans med smöret.
  • Blanda ihop smörblandningen, kakao, socker, vaniljpulver, havregryn, kokos, mjölk och ev citronarom.
  • Vispa tills allt är väl blandat.
  • Tillsätt vaniljkräm och grädde och rör på låg hastighet alternativt med en slev.

Så här sätter du ihop tårtan

  • Lägg plastfolie i en form och tryck ut den ena smeten (den du vill ha längst upp på tårtan) i formen. Gör sedan likadant med de andra två smeterna. Har du två formar så använd en våg om du vill att de ska se exakt likadana ut invändigt.
  • Ställ in i kylen i minst 4-6 timmar. Du vill att den ska vara genomkall innan du täcker den. Det går utmärkt att göra tårtan 1-2 dagar i förväg innan du täcker en.
  • Spackla tårtan med  sugarpaste. (Jag använde brun med chokladsmak)
  • Förvara tårtan i kylskåp. Ta ut ca 1 timme innan den ska ätas.

Jag har använt www.sockerrus.se recept till denna mumsiga tårta.

 

 

 

RECEPT | JUL, baka, bakelse, chocolate, choklad, christmas, delicous, florsocker, gott, grädde, kaka, sugarpaste, sött, tomte, tårta | |
Upp