CHOKLADBOLLSTÅRTA
Denna smaskiga tårta gjorde vi förra julen

Mörka chokladbollar
100 g smält smör
6 msk kakao
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver
3 dl havregryn
3 msk kallt kaffe
1,5 dl vaniljkräm gjord på marsanpuvler
1 dl vispad grädde
Ljusa chokladbollar
100 g smält smör
4 msk O’boy eller liknande
3/4 dl socker
1 tsk vaniljpulver
3 dl havregryn
3 msk mjölk
1,5 dl vaniljkräm gjord på marsanpuvler
1 dl vispad grädde
Vita chokladbollar
100 g vit choklad
100 g smör
3/4 dl socker
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl havregryn
1,5 dl kokos
3 msk mjölk
1,5 dl vaniljkräm gjord på marsanpuvler eller hemmagjord
1 dl vispad grädde
Gör så här
- Smält vit choklad tillsammans med smöret.
- Blanda ihop smörblandningen, kakao, socker, vaniljpulver, havregryn, kokos, mjölk och ev citronarom.
- Vispa tills allt är väl blandat.
- Tillsätt vaniljkräm och grädde och rör på låg hastighet alternativt med en slev.
Så här sätter du ihop tårtan
- Lägg plastfolie i en form och tryck ut den ena smeten (den du vill ha längst upp på tårtan) i formen. Gör sedan likadant med de andra två smeterna. Har du två formar så använd en våg om du vill att de ska se exakt likadana ut invändigt.
- Ställ in i kylen i minst 4-6 timmar. Du vill att den ska vara genomkall innan du täcker den. Det går utmärkt att göra tårtan 1-2 dagar i förväg innan du täcker en.
- Spackla tårtan med sugarpaste. (Jag använde brun med chokladsmak)
- Förvara tårtan i kylskåp. Ta ut ca 1 timme innan den ska ätas.
Jag har använt www.sockerrus.se recept till denna mumsiga tårta.