MIN SMÖRGÅSTÅRTA
MIN DEMI VEGETARIAN SMÖRGÅSTÅRTA
Ca: 15 bitar
48 skivor pågen jättefranska
Rumsvarmt bregott
5 hårdkokta ägg (rivna)
Icas stora räkor i lake 500gr
200 gr gravad lax
1 burk gröna ärtor (ca: 400 gr)
5 dl laktosfri grädde
2 x kavli äkta majonäs a´420 gr
2 kruksallad
Mjukt bregott
Dekoration: Rädisor, ägg, paprika, sparris, räkor, ost.
Gör så här:
Vispa grädden och blanda i en stor skål tillsammans med majonäsen.
Tillsätt rivna ägg, ärtor, hackad lax och 400 gr räkor (100gr till dekoration) och blanda ordentligt så att det blir en tjock smet.
Skär bort kanterna på brödskivorna.
Smöra alla brödskivorna med bregott på ena sidan.
Ta fram fatet du ska ha tårtan på och börja bygga
Börja med att brödskivorna (smörade sidan upp) täcker botten av fatet (12st).
På nästa lager sätter man på en del av smeten vi gjorde (ca 1/4).
Varva på detta sätt tills den sista smeten hamnar längst upp på tårtan.
Sätt även smet runt om kanterna så att salladen kan fastna runt omkring.
Nu tar man fram salladen och skär bort nedersta kanten så att den passar höjden på tårtan.
I fall salladen inte vill sitta kvar kan man använda salta pinnar eller tandpetatare för att hjälpa till.
Dekorera gärna tårtan, det är bara fantasin som sätter gränser.
Tårtan är godast att göra dagen innan den ska ätas, så att den får stå och bli extra mumsig.
Smaklig måltid!!