PÅSK KAKA

 
 
 
 
Kaka:
 

 150 gr smör

 300 gr socker

 150 gr choklad

 1 ½ dl vatten

 3 ägg

 300 gr mjöl

 10 gr bikarbonat

 5 gr bakpulver

 5 gr salt

 2 dl visp grädde

 

Glasyr:

 

  2 dl vispgrädde

  150 gr choklad

 

 

Chokladen smälter du i vattenbad och låter den svalna. Socker och smör vispas poröst.  Lägg i ett ägg i taget, medan du vispar. Nu tillsätter du den kylda chokladen och vattnet och blandar. I en annan skål blandar du: mjöl, salt, bakpulver och bikarbonat.

 

Vispa grädden. Vänd försiktigt ner i mjölsmeten. Choklasmeten häller du i mjölsmeten och blandar ordentligt. Smörj en liten form ca: 18-20 cm i diameter. Häll blandningen i  den smorda formen och grädda i cirka 50-55 minuter vid 180° C. Låt kakan svalka lite i formen, ta sedan ut den och låt den kallna helt på galler.

 

Medan kakan svalnar, värm upp grädden men den får inte koka. Bryt chokladen i bitar i en skål. Häll grädden över chokladen. Låt det stå 1-2 minuter och blanda väl. Lägg blandningen i kylen så att den svalnar, sedan vispar du blandningen med en elvisp och breder ut den över och runt kakan.

 

RECEPT | baka, bake, bakelse, chocolatecake, choklad, delicous, easter, kaka, påsk, vispgrädde | |
Upp