PÅSK KAKA
150 gr smör
300 gr socker
150 gr choklad
1 ½ dl vatten
3 ägg
300 gr mjöl
10 gr bikarbonat
5 gr bakpulver
5 gr salt
2 dl visp grädde
Glasyr:
2 dl vispgrädde
150 gr choklad
Chokladen smälter du i vattenbad och låter den svalna. Socker och smör vispas poröst. Lägg i ett ägg i taget, medan du vispar. Nu tillsätter du den kylda chokladen och vattnet och blandar. I en annan skål blandar du: mjöl, salt, bakpulver och bikarbonat.
Vispa grädden. Vänd försiktigt ner i mjölsmeten. Choklasmeten häller du i mjölsmeten och blandar ordentligt. Smörj en liten form ca: 18-20 cm i diameter. Häll blandningen i den smorda formen och grädda i cirka 50-55 minuter vid 180° C. Låt kakan svalka lite i formen, ta sedan ut den och låt den kallna helt på galler.
Medan kakan svalnar, värm upp grädden men den får inte koka. Bryt chokladen i bitar i en skål. Häll grädden över chokladen. Låt det stå 1-2 minuter och blanda väl. Lägg blandningen i kylen så att den svalnar, sedan vispar du blandningen med en elvisp och breder ut den över och runt kakan.