ENKEL VEGETARISK CURRYGRYTA

 
 
Ca 6 portioner
 
Detta behöver du:
 
Lite smör + rapsolja
1 påse Quorn bitar (600gr)
5 dl laktosfri vispgrädde
2 msk curry pulver
1 - 2 dl laktosfri röd mjölk
salt
 
Tina upp påsen med quornbitarna.
Jag brukar dela quornbitarna på hälften, men det är inte nödvändigt.
Ta lite smör och olja i en panna med hög kant och stek bitarna tills de blir krispiga.
Tillsätt all grädde och låt det sjuda upp i några minuter så att det såsen tjocknar.
Salta och tillsätt currypulvret, blanda ordentligt.
Currysåsen kommer att tjockna väldigt mycket så om man vill reda den tillsätter man 1 - 2 dl mjölk,
låter såsen bubbla upp och sedan är det klart att avnjuta!
 
Koka gärna ris till.
 
I det kokta riset brukar jag tillsätta smör och 1 - 2 tsk grönsaksbuljong som finns på burk, det blir jättemumsigt.
Smaklig måltid!!
 
RECEPT | curry, gryta, grönsaksbuljong, indien, laktosfri, quorn, ris, smör, vegetarisk, vispgrädde | |
Upp