KANELKRANS

 

 

 

75 GRAM SMÖR

2,5 DL MJÖLK

½  JÄST FÖR SÖTA DEGAR (RÖD)

¼ TSK SALT

7 DL MJÖL

 

FYLLNING:

100 GRAM MJUKT SMÖR (RUMSTEMPERERAT)

1 DL SOCKER

1 MSK KANEL

 

GÖR SÅ HÄR:

 

1. SMÄLT SMÖRET I EN KASTRULL.

2. HÄLL I MJÖLKEN OCH LÅT DET BLI FINGERVARMT.

3. SMULA NER JÄSTEN I EN BUNKE OCH HÄLL PÅ DEGSPADET,

RÖR OM SÅ ATT JÄSTEN LÖSER UPP SIG.

4. BLANDA I SALT OCH SOCKER.

5. HA I MJÖLET LITE ÅT GÅNGEN TILLS DU FÅR EN DEG.

 

BLANDA FYLLNINGEN OCH LÅT DEN STÅ i RUMSTEMPERATUR.

LÅT DEGEN JÄSA TILL DUBBEL STORLEK UNDER EN BAKDUK (CA: 40 MIN)

 

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.

 

KNÅDA IHOP DEGEN OCH KAVLA UT TILL EN REKTANGEL SOM ÄR CIRKA  50X30 CM.

BRED PÅ FYLLNINGEN ÖVER HELA REKTANGELN OCH RULLA IHOP TILL EN RULLE (långsidan).

(SPARA 2 TSK FYLLNING)

SKÄR RULLEN PÅ LÄNGDEN OCH FLÄTA HELA RULLEN.

 

 

BILDA EN CIRKEL AV FLÄTAN, KLÄM IHOP ORDENTLIGT PÅ KANTERNA OCH PENSLA PÅ RESTEN AV FYLLNINGEN.

 

 

GRÄDDA I CA 30 MINUTER.

 

KRANSEN BLIR JÄTTESAFTIG I OCH MED ATT MAN PENSLAR MED FYLLNINGEN.

VILL  MAN GÖRA FLER ÄN EN KRANS SÅ ÄR DET BARA ATT DUBBLA RECEPTET.

 

 

 

RECEPT | baka, bake, bakelse, bullar, delicous, gott, kaka, kanel, kanelkrans, recept, saftig, vetebulle | |
Upp