VEGETARISK MOUSSAKA
Ca: 6 portioner
Detta behövs till fyra tjocka pannkakor:
3 ägg
6 dl mjölk
21/2 dl mjöl
Salt
Fyllning:
Icas sojafärs 300gr
Salt, peppar
Smör eller olja till stekning
4-5 stora potatisar
+ ca 6-7 dl mjölk
Stek fyra tjocka pannkakor och lägg åt sidan.
Ta en stekpanna och bryn färsen med kryddor och lägg åt sidan.
Skala och skiva potatisen ca 2 cm och lägg på en tallrik.
Sätt ugnen på 200 grader.
Nu ska du ta fram en kastrull som tål ugnsvärme eller en hög ugnsform.
Först lägger du en pannkaka i botten på formen sedan ett lager med färs och sedan ett lager med potatis. Man fortsätter så tills det finns en pannkaka kvar som ska vara överst i formen.
Ta fram mjölk och häll tills den täcker pannkakan som är överst.
Grädda i ugn i ca: 1- ½ timma ta ut formen/kastrullen då och då och skaka försiktigt för att känna om det finns vätska kvar, mjölken ska ha sugits in i färsen och pannkakorna.
Tips! Använd aubergine som ett extra lager men tänk på att den innehåller mycket vätska.
Servera gärna med en sallad, vi äter moussakan med ketchup