VEGETARISK MOUSSAKA

 
 

Ca: 6 portioner

Detta behövs till fyra tjocka pannkakor:

3 ägg

6 dl mjölk

21/2 dl mjöl

Salt

Fyllning:

Icas sojafärs 300gr

Salt, peppar

Smör eller olja till stekning

4-5 stora potatisar

+ ca 6-7 dl mjölk

 

Stek fyra tjocka pannkakor och lägg åt sidan.

Ta en stekpanna och bryn färsen med kryddor och lägg åt sidan.

Skala och skiva potatisen ca 2 cm och lägg på en tallrik.

 

Sätt ugnen på 200 grader.

 

Nu ska du ta fram en kastrull som tål ugnsvärme eller en hög ugnsform.

Först lägger du en pannkaka i botten på formen sedan ett lager med färs och sedan ett lager med potatis. Man fortsätter så tills det finns en pannkaka kvar som ska vara överst i formen.

Ta fram mjölk och häll tills den täcker pannkakan som är överst.

 

Grädda i ugn i ca: 1- ½ timma ta ut formen/kastrullen då och då och skaka försiktigt för att känna om det finns vätska kvar, mjölken ska ha sugits in i färsen och pannkakorna.

 

Tips! Använd aubergine som ett extra lager men tänk på att den innehåller mycket vätska.

Servera gärna med en sallad, vi äter moussakan med ketchup 

RECEPT | AUBERGINE, GREKISK, ICA, MOUSSAKA, PANNKAKOR, SOJA, VEGEFÄRS, delicious, gott, ketchup, potatismjöl | |
Upp