CHOKLADPAJ
Botten
300 g Chokladkakor ( choklad cookies)
75 g smält smör
Mörk chokladkola
1,5 dl Vispgrädde
1,5 dl Socker
1 dl Mörk sirap
2 msk Kakao
0,5 tsk ättikssprit 12%
50 g Smör
Vit chokladkola
1,5 dl Vispgrädde
1,5 dl Socker
1 dl ljus eller vit sirap
100 Vit choklad
0,5 tsk ättikssprit 12%
50 g Smör
Botten
Krossa kakorna till smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut smulorna i en pajform ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.
Mörk chokladkola: Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull och koka upp.
Låt koka ca 15 – 20 min.
Dra kastrullen från värmen och rör i ättiksprit och smör. Häll upp kolan i pajskalet. Ställ kallt i ca 1 timme.
Vit chokladkola:
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och koka ca 15 - 20 min.
Hacka under tiden chokladen. Dra kastrullen åt sidan och rör i hackad choklad, ättiksprit och smör. Häll genast smeten över den stelnade mörka chokladkolan. Ställ kallt.
Pudra gärna med kakao.
Gott!