CHOKLADPAJ

 
 

Botten
300 g Chokladkakor ( choklad cookies)

75 g smält smör


Mörk chokladkola
1,5 dl Vispgrädde
1,5 dl Socker
1 dl Mörk sirap
2 msk Kakao
0,5 tsk ättikssprit 12%
50 g Smör

Vit chokladkola
1,5 dl Vispgrädde
1,5 dl Socker
1 dl ljus eller vit sirap
100 Vit choklad
0,5 tsk ättikssprit 12%
50 g Smör



Botten 

Krossa kakorna till smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut smulorna i en pajform ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.


Mörk chokladkola: Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull och koka upp.

Låt koka ca 15 – 20 min.
Dra kastrullen från värmen och rör i ättiksprit och smör. Häll upp kolan i pajskalet. Ställ kallt i ca 1  timme.


Vit chokladkola:

Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och koka ca 15 - 20 min.
Hacka under tiden chokladen. Dra kastrullen åt sidan och rör i hackad choklad, ättiksprit och smör. Häll genast smeten över den stelnade mörka chokladkolan. Ställ kallt.


Pudra gärna med kakao.

RECEPT | baka, bake, bakelse, cake, chocolatecake, choklad, cookies, delicious, dessert, paj, pie, sweet, sött, yummi | |
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Gott!

Upp