KOKOSTOSCAKAKA

 
 

KOKOSTOSCAKAKA

 

Kaka:

200 g smör

4 st ägg

5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

1 dl kakao

3 dl mjöl

Glasyr:

200 g kokosflingor

1 dl ljus sirap

2 dl socker

1.5 dl vispgrädde

75 g smör

 

Gör så här:

 

Sätt på ugnen på 200°C.

 

Smält smöret. Klä långpannan med bakplåtspapper.

 

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda i vaniljsocker, salt och kakao.

Blanda i mjölet och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.

Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda i ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.

När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.

Bon apétit

 

 

 

RECEPT | baka, choklad, delicous, gott, grädde, kaka, kakao, kokos, kola, krispig, recept, saftig, sirap, smör, sött, tosca | | Kommentera |
Upp