KOKOSTOSCAKAKA

KOKOSTOSCAKAKA
Kaka:
200 g smör
4 st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl mjöl
Glasyr:
200 g kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1.5 dl vispgrädde
75 g smör
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200°C.
Smält smöret. Klä långpannan med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i vaniljsocker, salt och kakao.
Blanda i mjölet och det smälta smöret och rör till en jämn smet.
Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.
Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda i ca 5 minuter.
När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.
Bon apétit