CHOKLADTÅRTA

 

 

Detta behövs till två chokladbottnar:

2 ägg

3 dl socker

1 ½ dl mjölk

4 ½ dl mjöl

2 tsk bakpulver

150 gr smält smör

2 tsk vaniljsocker

3 msk o`boy

 

Detta behövs  till fyllningen:

150 gr florsocker

2 msk vaniljsocker

4 ägg

300 gr choklad

240 gr margarin

Dagen innan har jag gjort chokladhjärtan av smält blockchoklad på bakplåtspapper med en sprits och förvarat dem i kylen.

Jag gjorde även en julgran av vit choklad med en form jag köpte på Ikea förra året.

 

Gör så här:

Smält smöret och lägg åt sidan.

Vispa äggen och tillsätt socker och mjölk.

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och o`boy och tillsätt detta i äggblandningen.

Sist rör du ner det smälta smöret och får en härlig krämig chokladsmet.

Grädda smeten i en rund form, ca: 24cm i diameter.

175 grader i ca: 30 minuter.

Tårtbotten ska kallna helt och därefter delas till två bottnar med en bra kniv.

Nu till tårtfyllningen:

 

Ta en kastrull och smält florsockret tillsammans med vaniljsockret och äggen (förvispade) i ett vattenbad använd en handvisp för att blanda med.

Var uppmärksam så att det inte blir en grynig massa.

När det tjocknat tar du bort kastrullen från plattan och tillsätter chokladen som du delat i bitar

 tills den smälter i blandningen. Låt blandningen kallna lite.

Nu ska du tillsätta margarinet som stått i rumstemperatur .

Använd en elvisp till fyllningen blivit fluffig och jämn.

 

Sätt ihop tårtan såhär:

Bred ut fyllningen i och på tårtan,spackla den fin och slät.

Dekorera efter önskemål och högtid.

GOD JUL        

 
RECEPT | JUL, baka, bakelse, chocolate, chocolatecake, choklad, chokladtårta, christmas, delicous, gott, kaka, sött, tårta | | Kommentera |
Upp