TREMJÖLKSTÅRTA

 
 
RECEPT
 
6 ägg
3 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
2 dl mannagryn
2 1/2 tsk bakpulver
 
En form 24 cm i diameter blir bra till detta recept, gärna med löstagbar kant.
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Använd en matberedare/köksmaskin.
Separera äggvitor och äggulor
 
Vispa vitorna till ett ganska hårt skum
Blanda ihop socker och vaniljsocker i en skål
Obs!  Låt köksmaskinen vara igång hela tiden
 
Häll i lite i taget av sockerblandningen tills allt är bra mixat.
Lägg i en äggula i taget tills du använt alla sex.
Blanda ihop mjöl + mannagryn + bakpulver i en skål.
Häll i lite i taget precis som med sockerblandningen.
Fortsätt mixa en liten stund och stäng av maskinen.
 
Grädda i ca: 30 minuter.
Låt den tårtbotten svalna.
Ta inte bort de löstagbara kanterna.
 
Stick många små hål på tårtbottnens ovansida så att vätskan sprider sig.
 
ÖVERDRAG
 
5 dl laktosfri vispgrädde
2 1/2 dl laktosfri röd mjölk
1/2 paket semper torrmjölk (96gr)
 
Blanda ihop grädden + mjölken + torrmjölken i en kastrull och värm tils det blirl fingervarmt.
Häll försiktigt mjölkvätskan över tårtbottnen, låt den suga åt sig mjölken innan du häller över mer.
Ställ ett fat under formen så att överskottsvätskan hamnar på den så att du kan hälla tillbaka på kakan igen.
 
Denna tårtan går att äta son den är men jag gjorde karamell överdrag till min.
 
KARAMELL (DOLCE LECHE)
 
Du behöver 1 kondenserad mjölk (sötad)
 
Ta en djup kastrull och fyll med vatten, koka upp vattnet och sänk temp. till medel.
Sänk ner konserven med kondenserad mjölk och sätt en timer på ca: 2 timmar.
Den ska småsjuda hela tiden, viktigt att mjölken är täckt med vatten hela tiden.
 
Låt konserven kallna och sedan är det bara att använda den goda karamellen.
 
 
 
 
 
RECEPT | bakelse, dulce, gott, kaka, karamell, laktosfri, leche, recept, saftig, sött, tremjölkstårta, tres, tårta | | 2 kommentarer |
Upp