PEKAN PAJ

PEKAN PAJ
 
Pajdeg:
 
150 gr rumsvarmt margarin
2 äggulor
3 dl mjöl
5 msk socker
½ tsk bakpulver
 
Värm ugnen till 175 grader.
 
Blanda ihop alla ingredienser till en pajdeg och klä en pajform (ca 24cm i diameter)
med degen, även runt kanterna.
 
 
Paj fyllning:
 
4 ägg
3 dl mörk sirap
3 dl socker
2 ½ msk mjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
4 ½ dl pekannötter (grovt krossade)
 
Gör så här:
 
Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke.
Vispa upp äggen försiktigt och blanda med sirapen.
Blanda ner äggsmeten i bunken med mjöl och rör försiktigt till en jämn smet.
Tillsätt pekannötterna.
Häll smeten i pajformen och baka pajen i 50-55 minuter.
Pajen är klar när det går att skära lätt i den utan att något fastnar på knivbladet.
Låt pajen svalna lite innan den skärs upp.
 
Dekorera gärna med pekannötter.
NJUT!!
 
 
RECEPT | baka, bake, bakelse, nötter, paj, pecan, pekan, pie, recept, sirap, sött, tosca, usa | | Kommentera |
Upp