REGNBÅGSTÅRTA

 
 
 

Detta behövs till 6 tårtbottnar:

6 st aluminiumformar som är ca: 24,7 i diameter

9 ägg

4,5 dl socker

1,5 msk vaniljsocker

3 msk vatten

5,5 dl mjöl

2 tsk bakpulver

Skal + saften från 1 citron

6 olika gelefärger ( du kan även använda hushållsfärg)

 

Detta behövs till fyllningen:

250gr smält smör

3 dl socker

3 äggulor

3 tsk vaniljsocker

200 gr kokosflingor

 

Detta behövs till smörkrämen:

300 gr mjukt smör

6 dl florsocker

3 tsk vaniljextrakt eller 6 tsk vaniljsocker

Alternativ smaksättning av smörkrämen: 3 msk snabbkaffe eller 2 msk kakao.

Sätt ugnen på 200 grader och smöra 6 aluminium formar på 24,7cm i diameter.

Vispa ägg och socker poröst.

Tillsätt vaniljsocker, vatten, bakpulver,mjöl och fortsätt vispa.

Skalet och saften från en citron röres ner i degen och blandas väl.

 


Dela upp degen i 6 skålar,lika mycket i varje skål. Färga med pastafärger eller karamellfärger (du får starkare och klarare färger med pastafärger).

 

Häll i formarna och grädda två i taget i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter, prova med en provsticka så att botten är genombakad.
Ta ut och låt svalna.

Packa bottnarna i plastfolie, en och en och låt dem vila under natten.

 

Gör så här med fyllningen:

 

Smält smöret och tillsätt socker, äggulor och vaniljsockret i en kastrull och låt sjuda i några minuter. Till sist tillsätter du kokosen, blir fyllningen för tjock kan du ta lite extra smör. Låt fyllningen svalna.

 

Ta en tårtbotten och bred på en del av fyllningen och fortsätt tills alla bottnar har fyllning.

 

Nu ska du göra smörkrämen.

 

Rör smöret mjukt.

Tillsätt florsocker och vaniljextrakt.

Rör eller vispa tills sockret löst sig och du har en jämn och fluffig smörkräm.

 

spackla tårtan med smörkrämen.

 

Förvara tårtan på ett tårtfat med lock.

RECEPT | PASTAFÄRG, baka, bake, bakelse, cake, citron, cocos, delicous, frosting, kaka, karamellfärg, lemon, rainbowcake, recept, regnbågstårta, sweet, sött, tårta | | Kommentera |
Upp