Japansk Sufflé Cheesecake
6 bitar
– 3 ägg
– 120 g vit choklad
– 120 g färskost (jag använde philadelphia)
Värm ugnen till 170 C.
Bryt chokladen och smält i vattenbad. Tillsätt färskosten medan den är kvar i vattenbadet och blanda tills allt smält. Ta bort från värmen och tillsätt äggulorna och blanda tills det blir en jämn och fin smet.
Vispa äggvitorna till hårt skum med elvisp.
Tillsätt 1/3 av de vispade äggvitorna och rör försiktigt in dem i blandningen. När det blandats väl, så tillsätt resterande äggvitor på samma sätt.
Ta en bakform som är ca: 15 cm i diameter.
Olja in ett bakplåtspapper och placera den i formen. (klipp gärna ut en botten och kanter från bakplåtspappret och använd; sufflén blir finare och lättare att få ur formen.
Häll smeten i formen och banka formen mot bordet några gånger för att avlägsna eventuella luftbubblor.
Ta en stor ugnsplåt med kanter och fyll halvt med vatten, placera formen i vattenbadet och grädda i ugnen.
Kakan måste gräddas i ugn i tre omgångar på 3 olika temperaturer.
Först 15 minuter vid 170 grader, sedan 15 minuter vid 160 grader.
Slutligen, stäng av ugnen och låt den bakas i ytterligare 15 minuter i eftervärmen.
Låt kakan kallna helt och lägg den i kylskåp i några timmar eller helst tills nästa dag,
då blir den som godast.
Dekorera gärna med siktat florsocker på toppen.