FRYST HALLONTÅRTA
Detta behöver du
Botten:
16 st digestivekex
120 gr smält smör
1 dl ljus sirap
Fyllning:
500 gr hallon
6 stora ägg
3 dl socker
6 dl vispgrädde
Garnering:
Hallon
Riven choklad
Gör så här:
- Smält matfettet. Smula sönder kexen. Rör samman kexsmulorna med smält matfett och sirap. Bottna en rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter med degen.
- Mosa hallonen med en gaffel.
- Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt ca hälften av sockret och vispa ytterligare en stund.
- Vispa äggulor och resterande socker ljust och pösigt.
- Rör ner de mosade hallonen i äggsmeten. Tillsätt grädden och rör till sist ner marängsmeten. Smaka av med punsch.
- Häll smeten i formen och ställ det i frysen minst 4 timmar. Ta fram den frysta tårtan ca 20 minuter innan den ska ätas. Strö över riven choklad och garnera med hallon.
DETTA ÄR VÄRLDENS GODASTE TÅRTA, JAG LOVAR